Чорне агроволокно від бур’янів Чорне агроволокно відгуки та застосування

Чорне агроволокно, яке ви можете купити у нашому магазині. Матеріал міцний та довговічний, наявність 4% стабілізатора забезпечує кілька сезонів служби на сонці.

Використовувати чорне агроволокно для мульчування дуже просто. Досить відрізати шматок полотна за розміром грядки та укласти його прямо на землю. У місці передбачуваної посадки прорізати отвори. Найлегше це зробити надрізавши тканину хрест-навхрест. У виконані отвори висадити рослини. Щоб не забрало вітром, агроволокно слід придавити по краях землею, дошками або іншими підручними засобами.

Застелівши грядки чорним мульчуючим агроволокном ви отримаєте:

Відсутність бур’янів. Прополка більше не забиратиме ваш час, оскільки всі бур’яни під чорним агроволокном загинуть без сонячного світла.
Ягоди та овочі без піску. Що особливо приємно при вирощуванні полуниці на продаж, яка після дощів втрачає товарний вигляд.
Найменша витрата води для поливу. Агроволокно перешкоджає надмірному випару вологи з ґрунту. Також цього можна досягти, використовуючи біле агроволокно.
Пухкий і родючий ґрунт. Тканина пропускає воду поступово і не дає ґрунту утрамбовуватися під час дощів або при верхньому поливі. Також чорне агроволокно перешкоджає вивітрюванню верхнього, найбільш живильного для рослин шару гумусу.
Захист від вимерзання взимку. Шар мульчуючого агроволокна захистить коріння рослин від сильних морозів за відсутності снігу.

Поливати рослини можна прямо поверх агроволокна. Не дивуйтеся, якщо вода деякий час стоїть калюжками зверху, вона обов’язково пройде усередину. Але якщо ви робите систему крапельного поливу, стрічки краще покласти під чорне агроволокно. Забирати тканину на зиму теж не варто. Вона забезпечить додатковий захист рослин від морозів.

Переваги чорно-білого агроволокна

Але проблему можна вирішити й іншим способом – використовуючи чорно-біле агроволокно. Укладаючи такий матеріал білою стороною до сонця, а чорною до землі, ми зберігаємо всі переваги чорного волокна, але воно вже не нагрівається так сильно на сонці. До того ж завдяки відбитому білою тканиною світла, ягоди дозрівають і червоніють рівномірніше, що покращує товарний вид врожаю.